Een van onze werknemers merkte in een gesprek op dat zijn moeder vroeger eigen pizza’s maakte. Een zelfbedacht recept met Afghaanse elementen. Hierop reageerde een andere collega met “hoe zou een pizza met naan brood als bodem en met shami kebab als topping smaken?”. Zo ontstond spontaan het idee voor onze eigen Helai pizza.
Wij presenteren jullie, een experiment uit onze keuken: een restaurant Helai pizza. Een heerlijk gerecht dat de smaken van pizza en de Afghaanse keuken combineert. Het is gemaakt van een variant op ons eigen naan brood als pizzabodem. Vervolgens wordt het belegd met een rijke en hartige tomatensaus en krijgt het als topping gekruide shami- of kip kebab, ui, tomaat, paprika, peper en kaas. Voor extra smaak zijn er kruiden aan toegevoegd die veel worden gebruikt binnen de Afghaanse keuken zoals: komijn, kurkuma en garam masala. Als laatste stap wordt de pizza afgewerkt met een laagje yoghurtsaus en chutney, wat het een extra kick van smaak geeft.
Onze Afghaanse pizza is een geweldig alternatief voor de traditionele pizza en biedt een heerlijke en nieuwe smaakervaring.
Op loopafstand van Pathé de Kuip en goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.
open in google maps